recept: Göcseji pecsenye, Kifőzde
Göcseji pecsenye
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 vastag sertésborda (vagy 8 szelet comb),
8 gerezd fokhagyma,
4 szelet húsos füstölt szalonna,
só, bors, zsír, citrom



A 2-2,5 cm vastagra vágott bordákat megmossuk, kissé kiverjük, lapján bevágjuk, vagyis zsebet csinálunk belőle. Gyengén besózzuk és fél óráig állni hagyjuk.
Közben a szalonnaszeleteket tarajformán bevagdossuk, bőre nélkül kisütjük és félretesszük.
A megtisztított fokhagymagerezdeket áttörjük.
A húson vágott zsebekbe belehelyezzük a szalonnatarajokat, rásimítunk kb. 2 gerezd fokhagymának megfelelő zúzalékot, majd hústűvel vagy fogpiszkálóval gondosan összetűzzük.
A szalonna kisült zsírjához hozzáadunk még egy kevés zsírt, felhevítjük és hirtelen átsütjük benne húst, kevés őrölt borssal megszórjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha levét elfővi, mindig csak egy kevéssel pótoljuk.
Ha kész, kiszedjük a hússzeleteket, a levet elforraljuk, míg csak a zsiradék marad, és visszatesszük, majd pirosra sütjük a bordákat.
Citromkarikával díszítve, forrón tálaljuk, kiskocka krumplival.
Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá, legjobb a vegyes savanyúság.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: kiskocka krumpli
 csalamádé
 Misi bácsi savanyúja

Forrás: Internetes gyűjtés eredménye.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.01.30. Utoljára frissítve: 2009.01.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 órája (2024-05-03 01:35:53 - 2.76)
Hozzászólások:

Sancho (2012-09-04 19:39:00):
Annyit módosítottam, hogy a fokhagymákat, persze többet, egészben tettem a húsok mellé, s krémesen tálaltam. Apróka fokhagyma volt, kerti, nem a hitvány kínai, aminek nincs íze.

Kifőzdés (2012-09-05 10:19:00):
Azért csak próbáld ki a recept szerint is! A húsba tett fokhagyma (akár szeletben is, nem muszáj szétnyomni) isteni finommá varázsolja a husit! Aztán nyugodtan tehetsz mellé is, ha fokozni akarod az extázist.

Megjegyzés a recepthez